Безплатно връщане в рамките на 100 дни
виж подробностите
Бърза доставка
виж подробностите
Сортирай
Цена
Вид на продукта
Марка
Цвят
Изработка
Стил
Продукти: 85
Покажи идентификатора (ID) на версията

Каска - безопасност при спортуване

Участието в спортни и развлекателни дейности е чудесен начин да останете активни и здрави, но е важно да дадете приоритет на безопасността, докато го правите. Една от най-важните мерки за безопасност, които можете да предприемете, е носенето на каска. Каските са предназначени да предпазват главата ви от сериозни наранявания, които могат да възникнат от падания, сблъсъци или удари по време на спортни дейности. Нараняванията на главата могат да бъдат особено опасни, тъй като могат да доведат до сътресения, фрактури на черепа или травматични мозъчни наранявания, които могат да имат дългосрочни последици за вашето здраве. Каските са специално проектирани да поемат силата на удара и да я разпределят по повърхността на каската. Това намалява риска от нараняване чрез минимизиране на силата, която се поема от главата. Външната обвивка на каската обикновено е направена от твърд материал като пластмаса или въглеродни влакна, докато във вътрешността се намира подплата от пяна, която предпазва главата от удар. Някои каски дори имат допълнителни функции за безопасност, като предпазители за лице или ленти за брадичката, за да осигурят още повече защита.

Колоездене? Задължително с велосипедна каска!

При каране на велосипед главата е особено изложена на наранявания, така че каската трябва да бъде задължителна както за дете, така и за възрастен. В сяка една в елосипедна каска не дава 100% сигурност, че нищо няма да се случи при инцидент, но може да се сравни с въздушна възглавница за кола. Това е важна предпазна мярка, която може да се окаже безценна защита. В obuvki.bg ще намерите детски велосипедни каски в много цветове, както и варианти за възрастни: жени и мъже. Важно е да научите детето си от ранна възраст на навика да носи каска по всеки велосипеден маршрут. Насърчение за най-малките със сигурност ще бъде детска каска с оригинален дизайн и привлекателен цвят. Освен подходящата велосипедна каска за дете, и вие ще можете да се оборудвате с такова предпазно средство. Изберете подходяща сред множеството предложения – вашата дамска или мъжка велосипедна каска е само на един клик разстояние.

Ски каски - само доказани модели на obuvki.bg

Когато допълвате екипировката си за пистата, не забравяйте за скиорска каска. Карането на ски или сноуборд, въпреки че доставя много забавление, може да бъде опасно, поради което защитата на главата е от решаващо значение. В obuvki.bg ще намерите перфектната мъжка, детска или дамска ски каска с изключително атрактивна цена . Добрата ски каска трябва да има специални отвори, които са отговорни за вентилацията и следователно за възможността вътре да тече хладен въздух. Не по-малко важен елемент е закопчалката - важно е тя да се регулира, за да отговаря на вашите индивидуални нужди.

Каски - често задавани въпроси

Отк ъде да купя добра велосипедна каска?

Ако сте в търсене на добра велосипедна каска, то тогава се намирате на точното място! Obuvki.bg ви дават огромно разнообразие от модели, които могат да задоволят всяко едно ваше желание. Изберете онези, които не само изглеждат добре, но са ви и удобни. Така ще бъдете максимално защитени при всеки един евентуален инцидент.

Как да изберем велосипедна каска?

При избора на каска посегнете към варианта в любимия си цвят и той ще ви плени с дизайна си. Друг важен аспект е размерът - независимо дали става дума за мъжка, дамска или детска каска, в електронния магазин obuvki.bg ще намерите информация за размерите на всеки един модел. След това измерете обиколката на главата със сантиметър, за да разберете какъв размер ще подхожда. Ако има все пак проблем с артикула, можете да го върнете обратно в определен срок.