Безплатно връщане в рамките на 100 дни
виж подробностите
Бърза доставка
виж подробностите

Очилата - защита при зимни дейности

Повечето хора знаят, че когато се занимавате със зимни дейности на открито, е важно да носите подходящо облекло, за да се предпазите от студеното време. Много обаче не осъзнават важността на носенето на очила за сняг. Очилата за ски и сноуборд предпазват очите ви от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето, както и от отблясъците на слънцето върху снега, като по този начин се избягва опасното заслепяване. Очилата също ви предпазват от вятъра и така очите ви не се пресушават, а видимостта остава добра и при бързо спускане по пистите. Когато избирате очила за ски, важно е да изберете чифт, който пасва добре на лицето ви не се запотява. Също така е добре очилата, които изберете да носите да имат UV защита. Много очила за сняг се предлагат и с подвижна маска за лице, за да предпазите лицето си от студа. Уверете се, че очилата за сноуборд или ски прилягат плътно върху очите ви. След това регулирайте каишките така, че да са удобни, но не прекалено стегнати.

Очила за сноуборд - пазете главата си по време на трикове

Когато практикувате зимни спортове е важно да помислите за безопасността си като освен качествено облекло като ски панталон и ски яке, изберете и подходящите аксесоари - очила за сноуборд или ски, както и каска. Каската ви трябва да е плътно прилепнала, да покрива челото ви и да се затваря точно над очилата. Между двете не трябва да има никаква празнина или само много малка. Има известно несъгласие върху това дали очилата за сноуборд трябва да се поставят под или над каска, но общоприето е, че е по-важно да сте сигурни, че очилата пасват добре на каската и не пречат на зрението ви. Носенето на очила под каската по принцип увеличава шансовете ви да бъдете наранени при инцидент, тъй като някои каишки на очилата съдържат големи пластмасови части, които могат да наранят главата ви при падане. Повечето фенове на сноуборда вярват, че носенето на сноуборд очила върху каската осигурява комфорт, безопасност и удобство и е по-доброто решение. Ако предпочитате, може да заложите и на каска с визьор, която комбинира в себе си каска и очила.

Ски очила - приятел по пистите

Очилата за ски са задължителен аксесоар за всеки любител на зимните спортове. Те не само ви предпазват от слънцето, но и от вятъра. Когато избирате какви очила да сложите, трябва да имате предвид условията, в които ще практикувате любимия си спорт. Дали времето е мъгливо и мрачно или пък прекалено слънчево? При много ярко слънце, най-добрият ви приятел ще са ски очила с огледално покритие. То обаче може да замъгли зрението ви в ситуации на слаба светлина. Може да разгледате разнообразни модели в различни размери, както мъжки така и дамски ски очила на obuvki.bg. На сайта може да изберете най-добрите ски очила за вас измежду марки като Rossignol, Head и Uvex.

Ски очила - Често задавани въпроси

Ски каска с визьор или ски очила – какво да избера?

Скиорската каска с визьор може да бъде много практична, тъй като тя предпазва очите ви от вредните ултравиолетови лъчи и елиминира необходимостта да слагате и сваляте очилата си. За тези, които носят диоптрични очила, каската с визьор също може да е по-добрият избор от очилата за ски.

Очила за сноуборд – кои да избера?

Когато избирате очила за сноуборд, е важно те да прилягат плътно и удобно на лицето ви, без да пречат на зрението ви. Все пак не трябва да са прекалено стегнати, а да ви бъдат удобни. Някои зимни очила имат каишка, която минава около главата ви, докато други имат рамка, която пасва на каската ви.