Безплатно връщане в рамките на 100 дни
виж подробностите
Бърза доставка
виж подробностите

19 продукта

Garmont – първокласна марка на obuvki.bg

Garmont е популярна марка, която е основана през 1964 г. и е водещ производител на обувки от висок клас за туризъм, планинарство и други дейности на открито, която залага на качество, дизайн и иновативност. Garmont се отдава на постоянни изследвания и нови технологии при създаването на моделите си, които целят да осигурят максимален комфорт и ефективност на притежателите им. 

Ботушите Garmont осигуряват висок комфорт дори при трудни преходи

Няма съмнение, че огромна част от пешеходния туризъм е облеклото, което избирате. В зависимост от вида на прехода, трябва да сте подготвени с най-доброто оборудване, за да преминете през него и затова удобството и стабилността на обувките са от ключово значение. Планинските ботуши Garmont са здрави, фунционални и надеждни, тъй като освен, че са изработени от най-качествени материали, компанията разчита и на съветите и опита на професионалисти при разработване на продуктите си. Това е наистина сериозна гаранция да се доверите на експертите и да изберете магазин Gаrmont за подготовка на своята планинска ваканция. Какво търсите в перфектната туристическа обувка? Здравина, надеждност и удобство. Първото се гарантира от стабилната подметка и качествената кожа, докато за второто разчитаме на закопчаването и дизайна на модела. Разбира се, подплатата и стелката са предпоставка за удобство дори при продължително носене.  Знаете ли, току що описахме типичен модел на Garmont

Трекинг обувки Garmont идеални за катерене

Този тип обувки Garmont са предназначени да предлагат опора и защита на крака; материалите, използвани за горната част, са антиабразивни, за да издържат на триене в скалата. Подметката е изработена от твърда и издръжлива смес, която е по-устойчива от тази за туристически обувки. Катеренето по леден и смесен терен със сигурност е високотехнична дисциплина и изисква различно оборудване, включително котки с една или две точки. Обувката трябва да е прецизна, да заключва ефективно петата и да предлага отлична изолация от студа. Освен това трябва да бъде оборудвана със специфична междинна подметка, която прави ботуша по-твърд. Тази характеристика е много важна, тъй като на вертикален терен по-голямата част от теглото ви лежи върху предната част на котката, така че за безопасност и комфорт се нуждаете от отлична опора за краката. Когато говорим за алпинизъм, иновациите помогнаха много в избора на обувки: днес можете да намерите високоефективни предложения с по-малко тегло, за да вървите по-лесно при всяка стъпка. Не е необходимо да използвате прекалено твърди обувки, а едни малко по-гъвкави трекинг обувки Garmont ще ви помогнат при класическото използване на котки и при скално катерене на лесни наклони. Когато търсите мъжки обувки Garmont съобразете изборът си със средата, в която ще ги използвате и условия й като температура, количество сняг, лед, наклон и т.н.

Garmont – често задавани въпроси

Garmont – каква е тази марка?

Garmont е вискокачествен бранд за обувки, който предлага модели за туризъм и планински преходи повече от половин век. Марката е синоним на качество и стил, харесвана е от няколко поколения аутдор фенове. Ако търсите качеството - изберете мъжки или дамски обувки Garmont.

Обувки Garmont – как се перат?

Независимо дали говорим за мъжки или дамски трекинг обувки Garmont, уверете се, че премахвате калта и мръсотията с вода и мека четка или кърпа; не използвайте химически препарати. В повечето случаи увреждането на мембраната GORE-TEX се причинява от наличието на малки камъчета в обувката, така че най-добре да премахнете стелката, за да сте сигурни, че няма камъни или пясък в обувката. Не перете обувките в пералня - това може да засегне горната или други части на обувката.