Продукти: 3263
Покажи идентификатора (ID) на версията

История на марката Geox, или как се ражда идеята за дишащите обувки?

Вдъхновение за създаване на дишащи обувки основателят на италианската марка Geox, Марио Морети Полегато, намира по време на пътуването си до Невада в Съединените щати. Когато отишъл за сутрешен джогинг обувките за бягане, с които бил обут предизвикали прегряване на краката. За да облекчи болката в краката си, той направил дупки в подметката с нож. Забелязал, че по прост начин успял да нивелира излишната топлина отвътре в обувките. След завръщането си в Италия той доусъвършенствал идеята си и създал обувки с перфорирана подметка.

По този начин Марио Полегато поставил напълно нови стандарти на пазара - подметката позволявала свободния въздушен поток, но в същото време не пропускала водата във вътрешността на обувките. И въпреки, че първоначално неговият пионерски проект е бил подценяван, през 1995 г. Полегато основава компанията Geox. Тя бързо започна да се развива с впечатляващи темпове и постига грандиозен успех. Марката е призната за една от най-интересните компании в света, а нейният основател получава през 2002 г. титлата „Предприемач на годината“, присъждана от групата Ernst & Young.

Обувки Geox – комфорт осигурен от съвременни технологии

Движещата сила на италианската марка Geox е иновативността на нейните продукти. Благодарение на използваните решения, които са защитени от над 40 патента, обувките Geox създават подходяща за краката среда, гарантираща им комфорт и благоденствие. Всички обувки са базирани на технологията на перфорираните подметки с мембрана, която осигурява правилна вентилация на стъпалата, но не позволява навлизането на влага във вътрешността на обувката. В резултат на това обувките Geox, които се предлагат в магазин obuvki.bg, са удобни за носене, устойчиви срещу повреди и в същото време не позволяват образуването на неприятни миризми.

Марката предлага продукти за почти всеки повод. Дамските обувки Geox са между другото елегантни обувки на ток, модни сникърси идеални за лятото и стилни боти. Мъжките и детските модели също са много разнообразни – всички модели имат споменатата вече технология Geox Respira, гарантираща естествената терморегулация и създаващата във вътрешността на обувките идеалния за стъпата микроклимат.

Обувки Geox - профилирани модели от висококачествени материали за активни и взискателни потребители

Революционната външна подметка на мъжките и дамски обувки Geox, подобрена със системата Zero Shock, ще осигури гъвкавост, лекота и мекота, докато ходите. Удобните обувки, създадени с технологията Nebula, не само осигуряват омекотяващ ефект, но и поддържат краката ви свежи през цялото време.

Обувки Geox - изключително удобни и функционални както в ежедневието, така и в града

Със сигурност ще намерите ежедневен чифт в колекцията от дамски и мъжки обувки Geox, които ще се впишат във вашия начин на живот и ще отговарят на вашите нужди. Независимо дали търсите обувки за офиса или за разходката в почивния ден, поглезете краката си с малко комфорт и вземете дишащите обувки Geox.

Сандали Geox - естествена терморегулация и свободен въздушен поток от най-добрия италиански производител на обувки налични на Obuvki.bg

Независимо дали търсите зимни ботуши Geox, удобни сникърси Geox или сандали Geox, може да откриете всички тях на сайта obuvki.bg. Може за избирате измежду стотици предложения за мъже, жени и деца на италианския топ производител Geox. Зарадвайте детето си с удобни и красиви детски обувки Geox - купете обувки Geox за момичета с интресни декорации като сърца, цветя и блестящи елементи или пък спортни кецове или летни сандали за малкото момче.

Обувките Geox са с технология Respira, която не позволява на краката да се изпотяват и осигурява комфорт през целия ден, което е от значение както за децата, така и за вас. В сайта obuvki.bg ще откриете разнообразни модели:

  • мъжки обувки Geox
  • дамски обувки Geox
  • обувки за деца Geox

Обувки Geox - Често задавани въпроси

Как да изберем правилния размер обувки Geox?

Използвайте таблицата с размери, която може да намерите в страницата на всеки продукт на Obuvki.bg. Първо измерете дължината на стъпалото, след това го сравнете с таблицата, за да сте сигурни, че сте избрали правилния размер.

Как да перете обувки на марката Geox?

Препоръчваме ви да перете обувките Geox на ръка, за да не ги повредите. Използвайте мека четка, топла вода и сапун, за да отстраните замърсяванията.