Безплатно връщане в рамките на 100 дни
виж подробностите
Бърза доставка
виж подробностите

51 продукта

Каква марка е Onitsuka Tiger?

Onitsuka Tiger е японска марка за спортни стоки, която е наложила своя оригинален стил на световно ниво. Обувката, която перфектно представя японската спортната марка е Onitsuka Tiger Mexico 66. Този модел е вдъхновен от класическите обувки за бягане от предолимпийските изпитания през 1966 г. Onitsuka Tiger Mexico 66 става изключително популярен в жълтия си вариант, след като Ума Търман ги носи в "Убий Бил", но историята на тези емблематични обувки започва много по-рано. Историята на обувките Onitsuka Tiger Mexico 66 започва преди Олимпийските игри в Мексико през 68 г. - събитието, което им дава името. През 1966 г. Onitsuka Tiger пускат на пазара модела Limber Up Kawa BK, предназначен за предварителните състезания на игрите в Мексико през 1968 г. Това е първият модел, в който се появяват страничните линии, които са отличителен белег на тези спортни обувки. По този начин се ражда моделът Onitsuka Tiger Mexico 66. През 70-те години на миналия век обувките Onitsuka Tiger остават на заден план, когато компанията се слива с конкурентите си GTO и JELENK, за да се превърне в ASICS Onitsuka Tiger - акроним от латински на anima sana in corpore sano (здрав дух в здраво тяло). Но с началото на хилядолетието настъпва и промяна в съдбата на ASICS Onitsuka Tiger. В началото на XXI век се надига носталгия към 60-те и 70-те години на миналия век, която връща модата на Tiger Mexico 66.

Широка селекция от модели на Onitsuka Tiger в obuvki.bg

Страничните преплетени ленти са отлечетиелния белег на марката, но разнообразието от цветове прави Onitsuka Tiger Mexico 66 толкова различни, че със сигурност всеки привърженик на спортния стил ще намери подходящ модел. Класическите бели кецове с ленти в синьо и червено са абсолютната класика, но този сезон в колекцията на Onitsuka Tiger може да намерите както едноцветни модели, така и контрасти. През тази пролет, подметките са дебели и равни, едноцветни или от комбинация на два цвята. Идеални за лятото са сандалите Onitsuka Tiger, които са в спортен стил, с ергономични подметки и каишки, които обхващат крака и не му позволяват да се изхлузва. Името на марката е на видимо място и служи като декоративен детайл. Марката произвежда както мъжки, така и дамски обувки, а някои от моделите са унисекс.

Onitsuka Tiger - обувки за спортисти и любители на спорта

Onitsuka Tiger Mexico 66 на са обувки само за професионални спортисти, но имайки предвид тяхната история, спокойно можем да кажем, че тези обувки са от най-висок клас и позволяват на тези които ги носят да постигнат страхотни резултати. Подметките са леки и ортопедични, следват естествената извивка на стъпалото и омекотяват стъпването. Изработени от първокласни материали, спортните обувки на Onitsuka Tiger са удобни, качествени и издръжливи. Ако си падате по спорта и спортния стил, обувките Onitsuka Tiger Mexico 66 със сигурност ще ви допаднат.

Onitsuka Tiger - често задавани въпроси

Удобни ли са обувките Onitsuka Tiger?

Подметките на Onitsuka Tiger са специално съобразени с формата на стъпалото и са изработени с цел да подобрят представянето на професионалните спортисти. Тези обувки са изключително удобни и не само за спортни занимания, но и за ежедневието. Сандалите са ергономични и с каишки, които придържат крака от изхлузване.

Къде да купя обувки Onitsuka Tiger?

Може да намерите обувките на Onitsuka Tiger в реномираните магазини за спортни обувки в цялата страна. Ако предпочитате пазаруването онлайн, то ви препоръчваме да надникнете в сайта на obuvki.bg, където ще намерите подбрана селекция от модели на специални цени.