Безплатно връщане в рамките на 100 дни
виж подробностите
Бърза доставка
виж подробностите

76 продукта

Обувки Altra - история на марката

Историята на марката Altra започва в края на 90-те години, когато двама приятели, Голдън Харпър и Брайън Бекстед, се срещат в училище, обичат да се забавляват навън, а бягането било едно от основните им занимания, което продължава и до днес. След години на тестване на различни модели обувки, те решават да споделят със света първото си изобретение през 2011 година, което се приема и за рождена дата на Altra. От тогава насам марката печели множество награди и всяка година увеличава приходите си. Altra създават и "умна'' обувка, която чрез специална технология събира данни с различни характеристики на бягането - крачки, темп, дисбаланс и др.  Двамата собственици провеждат редица тестове, включително и слагане на обувки в микровълнова фурна, за да открият оптималните характеристики на перфектната обувка за бягане. Те стигат до там, че да изрязват подметката така, че пръстите и петата да бъдат на абсолютно еднаква височина от земята.

Марката създава и интелигентен модел със сензор в стелката и "гласов треньор" - дигитален съветник, който дава насоки по време на тренировката.

Иновациите обаче далеч не завършват дотук: моделите на Altra са с дизайн имитиращ пръсти на стъпалото и при обуване всеки пръст влиза в своето кожено съответствие. По този начин се избягват притискането и мачкането им при бягане в неудобни обувки. Проучване на Асоциацията на Американските семейни лекари през 2018 показва, че огромен процент от травмите при спорт или планинско катерене са в следствие на дискомфорт на пръстите в неподходящи модели. 

Дамски обувки Altra - идеални за тренировка

Всяка обувка Altra както вече беше споменато, е изградена върху платформа Balanced Cushioning, която поставя предната част на стъпалото и петата на еднакво разстояние от повърхността. Това естествено положение помага за оптимално подравняване и по-добра форма, като едновременно с това осигурява ниско напрежение върху крака при стъпване върху земята. Технологията Fit4Her на Altra има предвид специфичната форма на женския крак. Така дамските спортни обувки Altra са създадени с мисъл за ключовите физически характеристики на женското стъпало, което има по-тясна пета и средна част, съчетани с по-дълъг свод.

 

Мъжки обувки Altra - издръжливи, удобни и модерни

Обувките Altra осигуряват високо ниво за поддръжка, баланс и защитна възглавница в подметката, която омекотява удара при бягане. Както при женските, така и при мъжките обувки Altra дизайнът е съобразен със спецификите на мъжкото стъпало, за да осигурят максимална здравина и комфорт. Всеки модел се изработва с помощта на шаблони, съобразени с анатомичните различия у двата пола. А това може да се окаже много сериозно предимство по време на активно спортуване.

Всеки чифт спортни обувки Altra разполага с така наречената "кутия за пръсти" Footshape, която позволява на пръстите да почиват и да седят в естествената си позиция, като поддържа палецът изправен, осигурявайки максимална стабилност и здравина.

Обувки Altra - Често задавани въпроси

Altra - каква е тази марка?

Марката Altra е основана с идеята за иновативен подход към обувките за бягане и с желанието да се създаде най-добрата обувка за бягане на градски или планински терен. Altra е в топ 10 на марките, специализирани в бягане и номер 4 за бягане по пътека.

Дамски обувки Altra – как да изберем правилния размер?

Измерете дължината на краката си и добавете 1 см към получената стойност, за да изберете коректно от таблицата с размери и да поръчате правилния номер дамски обувки Altra, който съответства на тази цифра.