Безплатно връщане в рамките на 100 дни
виж подробностите
Бърза доставка
виж подробностите

41 продукта

Защо си струва да изберете марката Millet

Вече повече от 80 години марката Millet се занимава с проектирането на висококачествени продукти под формата на високопланинско облекло, аксесоари и туристическо оборудване, които да подпомагат алпинистите в техните приключения. При създаването на туристическите обувки Millet, обувките за катерене Millet и всички останали обувки компанията стриктно следва програма за опазване на околната среда и ясна стратегия за екопроектиране. Това означава, че брандът непрекъснато анализира жизнения цикъл на своите продукти, за да намали въздействието им върху околната среда на всяко ниво от веригата. В производството на планинското оборудване, аксесоари и обувки Millet компанията се стреми да влага материали с ниско въздействие върху околната среда, да използва органични, рециклирани и биоизточници, да създаде иновативен процес на боядисване без вода.

История на френския производител Millet

Историята на френският производител на висококачествени мъжки обувки Millet и туристически ботуши е много интересна. Създадена през 1921 год. като малка фирма с основен предмет на дейност производство на торбичките за пазаруване, днес компанията осигурява планинска екипировка за професионалисти и аматьори под формата на обувки за катерене Millet, туристически и високи туристически ботуши Millet. В средата на 20 век известният френски алпинист Луи Лашенал помага на Millet да проектира първите раници за алпинизъм. Сред тях е и жълтата раница SHERPA 50, използвана за изкачването на Анапурна - първият 8000-метров връх, достигнат от човек през 1950 год.

Облекло със специално предназначение и туристическо оборудване

По време на целия цикъл на производството на специализирано облекло и туристическо оборудване под марката Millet екипът, който седи зад компанията Millet, спазва стриктно програма за опазване на околната среда. През 2014 год. компанията създава ясна стратегия за екопроектиране. В резултат на това все повече се доближава до визията и дългосрочните си цели, които следва- да намали социалното и екологичното въздействие на всички продукти чрез засилване критериите на специално създадения стандарт за екодизайн "Ниско въздействие“. Днес компанията се гордее, че отговаря на оптималните условия за производителност, комфорт и надеждност с първокласни технически облекла и оборудване, предназначени за планински спортове (алпинизъм, катерене, туризъм, ски и др. ). Нейните основни стремежи до 2025 год. са 100% от всичките ѝ продукти да бъдат сертифицирани със стандарта за екодизайн "Ниско въздействие“. А до 2030 год. – всички вложени материали за производството на планинско облекло, специализирано туристическо оборудване и туристически обувки Millet да бъдат 100% екологично чисти.

Обувки Millet - Често задавани въпроси

Как се почистват обувки Millet?

Мъжките обувки Millet са проектирани не само да издържат дълго, но и да се почистват бързо и лесно. Внимателната употреба и редовната поддръжка ще увеличи продължителността на живота им. Всички видове обувки Millet трябва да се почистват на ръка с вода и мека гъба или четка. Производителят съветва да не ги перете в пералня и да не ги поставяте в сушилня. Сушенето трябва да се извършва по естествен начин на въздух.

Millet - какво представлява тази компания?

Компанията Millet е базирана във френското живописно градче Анси. Тя е специализирана в производството на високопланинска екипировка, оборудване и аксесоари като раници, планински и туристически обувки, спални чували и др. Следвайки основната си ценност да уважава естествената природна среда от 1950 г. Millet е отдадена на планините и техните спортисти.