Сортирай
Цена
Размер
Вид на продукта
Марка
Цвят
Продукти: 72
Покажи идентификатора (ID) на версията

Детски тенис обувки - цел: бързина, маневреност и динамика

Ако детето ви харесва тенис на корт или пък просто вие искате да го запишете да опита, е много важно да заложите на качествена екипировка. Разбира се дрехи за играта, но може би и най-важното детски тенис обувки. С избор на подходящи такива ще осигурите комфорт за крака на детето ви и възможност за удобство и добра игра. Целта е да му осигурите бързина, маневреност и динамика.

Със сигурност тук изборът започва с какви тенис обувки и това е напълно нормално. Основно е да прецените дали търсите подходящ модел за игра на тенис на корт или пък са ви нужни детски обувки за тенис на маса. При всички случая двата вида тенис са доста различни, но за всеки е нужен и определен подходящ модел. Стабилността и удобството на краката са повече от важни и за двата спорта. Също така е добре да дефинирате дали детето ще играе повече навън или вътре, тъй като терените са различни. Например ще ви трябва един модел обувки за тенис на маса вътре и друг за навън.

Детски обувки за игра на тенис - безопасност за малките крачета

Като цяло най-важната функция на детските обувки за тенис е безопасността, която осигуряват за детските крачета. Разбира се те са основни за по-добра игра, по-бърза скорост и други. Но като цяло най-важно е да са такива, каквито ще предпазят вашите деца от нараняване, докато свободно спортуват и се радват на активността, която са избрали.

Изключително важно е да подберете най-точните детски тенис обувки според стъпалото и крака на детето. Например е добре те да не са прекалено стегнати, но същевременно да държат добре глезена и петата. Освен това трябва да изберете и най-подходящ размер. Тук със сигурност не трябва да убиват, но е основно и да не са много по-големи, за да не оставят място за движение на крака, което може да доведе до подхлъзване и други. Най-добре е да са съвсем точни или до максимум половин сантиметър по-големи.

Детски тенис обувки - перфектно сцепление с корта

Тук идва и другото много важно предимство на детските тенис обувки и по-конкретно на тези за тенис на корт. Те са подбрани така, че подметката да е пригодена за игра на специфичния терен на корта. По този начин могат да осигурят перфектно сцепление с него и максимална стабилност при игра. А пък тази стабилност, както вече споменахме, е важна и за безпоснастта при игра.

Ще откриете разнообразие от модели и марки, но при всички случаи подметката ще е пригодена на тези, които са маркирани като подходящи за игра на корт. Определено е основно да заложите на такива, а не просто на сникърси. Характеристиките нужни за стабилност при игра на тенис на корт на една подметка са доста различни от тези на обувките за ежедневието. Не подценявайте това за максимален комфорт на вашето дете.

Детски тенис обувки - често задавани въпроси

Какви тенис обувки?

Тук е основно, както споменахме по-нагоре, да прецените много добре размера, който ще е нужен за вашето дете. Така ще му осигурите максимален комфрот. Освен това е важно да подберете опция за игра на тенис на корт или тенис на маса и за вътре или навън. И разбира се можете да заложите и на цветове, които то ще хареса.

Тенис обувки - каква подметка?

Подметката е може би най-важната част от детските обувки за тенис. Тя трябва да е максимално стабилна и да осигурява сцепление с корта или съответно с настилката за тенис на маса. Освен това е нужно да е сравнително гъвкава, но и да дава определена опора.