Безплатно връщане в рамките на 100 дни
виж подробностите
Бърза доставка
виж подробностите
Продукти: 190

Футболни обувки за деца – какво трябва да имат?

Когато търсите детски футболни обувки, то със сигурност се чудите какво би трябвало да имат те и за какво всъщност да гледате. Е, това зависи от вида на обувките – за трева или за футбол в зала. Ако ви трябват детски футболни обувки за зала, то тогава стойте настрани от бутонките. Обувките за футбол в зала трябва да са с гладки подметки. От друга страна, ако търсите обувки Nike за футбол за терен, то тогава са ви нужни така наречените бутонки, които са със специални подметки. Този тип са предназначени да осигурят най-добро сцепление по терена и да позволят удобна и комфортна игра.

Как да изберем най-добрите детски футболни обувки?

При търсенето на най-добрите детски футболни обувки значение има най-вече качеството. Всички футболни обувки се правят с почти еднакъв функционален дизайн, а се различават по естетичните си характеристики. Различават се, естествено, и по нивото на качество. Затова много хора предпочитат, например, Adidas футболни обувки или пък Nike детски футболни обувки. Това е не заради самото име на марката, а заради прекрасните първокласни обувки, които тези компании предоставят. Те са своеобразен синоним на качество в света на футболната екипировка. Именно това трябва да търсите при избора на обувки за деца – високо качество с гарантирано отлично представяне на обувките.

Видове футболни обувки за деца

На първо място имаме типичните бутонки. Такива можете да намерите от всички топ марки, включително Adidas обувки за футбол и, естествено, много други. Това са класическите футболни обувки, с които се играе на трева. Те са предназначени да улеснят придвижването по терена, като осигуряват отлично сцепление с повърхността и така предотвратяват подхлъзването, дори при развиване на висока скорост на тичане. Този тип обувки обаче не се използват при игра в зала. В такъв случай се подбират футболни обувки с гладка подметка, тъй като типичните бутонки не биха били подходящи за дървена подова настилка.

Футболни спортни обувки за деца – често задавани въпроси

Кои са най-добрите футболни обувки за зала?

Най-добрите футболни обувки за зала са онези, които са с равна и гладка подметка – обувки тип бутонки не са подходящи за тези условия. Естествено, от изключителна важност е обувките да са висококачествени, за да осигурят подходящо напасване, отлично поддържане на краката, правилно положение на ходилата и глезените. Допълнително, трябва да са точният номер, за да е сигурно, че ще предоставят всички свои ценни характеристики в най-добра степен. Връзките не бива да са прекомерно дълги, за да не причинят спъвания.

Кои обувки да изберем за футбол на асфалт?

Ако детето ви иска да играе футбол навън на асфалт, то тогава бутонките отново не са подходящ избор. За тази ситуация е по-добре да се спрете на по-традиционни маратонки, които обаче е нужно да са с добър грайфер, за да не се стигне до подхлъзване и падане на твърдата повърхност. Отново, заложете на висококачествен продукт, за да може детето ви да изпита в пълна степен отлични характеристики, които тези обувки предоставят. В този случай също внимавайте за дължината на връзките, за липса на прекомерно твърд или изпъкващ език и за осигуряването на равна и стабилна поддръжка.