Безплатно връщане в рамките на 100 дни
виж подробностите
Бърза доставка
виж подробностите
Сортирай
Цена
Размер
Вид на продукта
Марка
Цвят
Отопляне
Начин на закопчаване
Продукти: 473
Покажи идентификатора (ID) на версията

Дамски туристически обувки – безопасност по планинските пътеки

Солидните трекинг обувки са базата за безопасна разходка по планината. Те са удобни, благодарение на което няма да Ви спрат мазоли или мехури по краката. Преди всичко обаче те гарантират стабилизация на краката и ги предпазват от променящите се атмосферни условия. Трекинг обувките са изработени от леки, но издръжливи материали - можете да изберете, наред с други кожени туристически обувки или модел, изработен от висококачествени материали. Тъй като те са обувки за разходки в планината, при тях са използвани технологии, които повишават комфорта и безопасността на употреба. Много популярни са обувките outdoor с подметка от EVA пяна - техните предимства са: лекота, гъвкавост и отлични абсорбиращи ударите свойства. В планината са много подходящи обувките с мембрана, които предпазват краката от влага, като същевременно отвеждат излишната топлина. Когато избирате обувки, обърнете внимание на височината на горните части - ниските трекинг обувки са чудесни за летни експедиции, но през есента или зимата високият модел ще бъде по-доброто решение.

Дамски туристически обувки – незаменими за зимните студове

На пръв поглед туристическите обувки напомнят трекинг обувките. Различават се обаче по конструкцията и предназначението си. Дамските туристически обувки имат определено градски характер, което ги прави перфектни като ежедневни зимни обувки. Те са топли, стабилни и в същото време много удобни. Така че те ще бъдат незаменими по пътя за работа в мразовита сутрин, по време на разходка или на почивка в ски курорт. Туристическите обувки осигуряват сцепление дори върху заледени повърхности - благодарение на дебелата подметка, изработена от устойчив, висококачествен материал. Ако сте почитателка на неостаряващите решения, изберете модерните от няколко сезона жълти туристически обувки. Те изглеждат фантастично в комбинация с различни елементи от гардероба. Можете да ги носите както с дънки, така и с рокли, вълнени пуловери или спортни суитчъри, палто casual или пухено яке - всичко е допустимо!

Често задавани въпроси

Дамски трекинг обувки – за какво служат?

Трекинг обувките са обувки, предназначени предимно за туризъм в планината, но това не е единствената им употреба. Трекингът, казано с прости думи, означава преодоляване на труден терен, често при неблагоприятни метеорологични условия. Дамските планински обувки могат да бъдат разделени на три основни категории: all terrain - предназначени за лесни и относително равни пътеки, подходящи за nordic walking и разходки; hiking - за по-взискателни преходи, леки и със стабилизация на глезена; trekking - обувки за високите части на планините, най-често с дебела мембрана (например gore-tex) и висока горна част. Важен елемент на дамските трекинг обувки е подметката им, която е отговорна за абсорбирането на сътресения. В обувките, предназначени за по-труден терен във високите части на планините, тя трябва да е дебела, за да увеличи сцеплението и да сведе до минимум дискомфорта, причинен от неравностите на терена. От друга страна, ако планирате разходка в по-ниски части с по-еднакъв релеф, изберете дамски трекинг обувки с по-тънка подметка.

Туристически дамски обувки – как да изберем размера?

Дори да знаете размера на обувките си, не трябва да се придържате към него, когато избирате обувки за планината. За успешни пеши разходки чифтът трекинг обувки трябва да е малко по-широк, така че краката да имат пълна свобода на движение - имайки предвид, че след дълъг поход могат да се подуят. Затова е най-добре дамските трекинг обувки да са с 1 cm по-дълги от стъпалото Ви. При меренето на обувките за планина е важно да го направите в чорапите, в които ще ходите на походи - моделите, предназначени за това, са по-дебели от ежедневните чорапи - и да го направите вечерно време, когато краката са малко по-подути. Не забравяйте също така, че трябва максимално да стегнете връзките на трекинг обувките, за да прилягат най-добре към краката.

Ниски или високи дамски туристически обувки?

На пазара се предлагат трекинг дамски обувки до глезена и над глезена. Какви да изберем? Един от критериите е годишният сезон. За по-висока проветривост изберете ниски дамски трекинг обувки. На свой ред високите ще осигурят повече топлина и ще предпазят по-добре от кал или сняг. Начинаещите обаче трябва да изберат трекинг обувки, закриващи глезена. Такива обувки стабилизират добре тази част от тялото, предпазват я от наранявания и контузии и учат да извършвате подходящи движения по пътеката. Това също ще бъде задължително за по-взискателните пътеки, докато дамските ниски трекинг обувки ще бъдат по-подходящи за равнинните райони. Не забравяйте обаче, че високата горна част означава по-голямо тегло на обувките. Дамските ниски трекинг обувки Ви позволяват да се движите по-бързо и предотвратяват бързото изморявате на краката.