Продукти: 578
Покажи идентификатора (ID) на версията

Футболни обувки - разберете защо си струва да изберете маркови обувки

Има много различни видове футболни обувки, подходящи от игрището до залата за футбол. Избирането на грешния може да ви струва скъпо, да доведе до бързо износване и дори да причини нараняване на краката ви. Никой не иска това, затова ви съветваме да заложите на качествени и маркови футболни обувки, подходящи за типа спорт, който практикувате, а защо не и да имате няколко чифта, подходящи за различни терени. На Obuvki.bg може да избирате измежду Nike футболни обувки или пък adidas футболни обувки, например, които със сигурност ще ви гарантрират качество и сталибност.

Футболни обувки и вид на настилката - обувки, идеално подходящи за условията

Когато избирате футболни обувки, помислете къде тренирате и на каква повърхност. Терените може да са различни и може да имате нужда от няколко чифта обувки, които да използвате според мястото на вашата тренировка. Сред тях може да са футболни обувки SG за мек тревист терен, футболни обувки FG за твърда настилка или пък футболни обувки за зала. Разгледайте предложенията:

  • за футбол
  • за тренировка/фитнес

Обувки FG - перфектните футболни обувки в класически вариант

Когато играете на твърд тревист терен, ще имате нужда от това, което мнозина смятат за класическа футболна обувка FG със здрава основа тип бутонка. Като цяло този тип футболни обувки имат серия от несменяеми гумени шипове, които са или с острие, или с конична форма. Футболните обувки за твърда повърхност са проектирани да осигурят сцепление и стабилност на повечето футболни игрища с естествена трева.

Ако пък тренирате на тревист мек, кален терен, то ще имате нужда от футболни обувки, подходящи за тези условия. Те са много подобни на твърдите бутонки, с изключение на това, че шиповете са по-дълги за допълнително сцепление върху мокри, кални повърхности. Често те имат метални върхове и подвижни шпилки. Подвижните шпилки могат да бъдат персонализирани за различни условия на игра и видове терени.

Футболни обувки за зала - основата на вашия комфорт по време на тренировка

Обувките са футбол на закрито се предлагат също в различни видове, като всеки тип е предназначен да повиши ефективността ви. Футболът в зала е технична, бърза игра, която се играе на твърда, равна повърхност с оптимизирана топка, която не отскача толкова много, колкото традиционната футболна топка. Това изисква различен тип футболни обувки. Подходящи са обувки от мека кожа или брезент. Синтетичните и текстилните материали също са разрешени. Що се отнася до подметката, тя трябва да бъде направена от гума или подобен материал. Тази подметка е идеална за твърди настилки, използвани за игра на футбол на закрито. Те имат по-нисък профил и изглеждат като леки маратонки или сникърси, така че можете дори да ги носите на улицата.

Удобни футболни обувки за активни хора - разгледайте нашата оферта

На сайта Obuvki.bg може да намерите разнообразие от обувки за футбол, като изборът ви ще е от стотици модели мъжки, дамски и детски футболни обувки в различни десени и размери. Ще се отнася до марките, може да заложите на топ производители като adidas, Nike, Puma. Използвайте филтрите в сайта, за да изберете обувките, които ще са най-подходящи и за терена, на който ще тренирате.

Футболни обувки - често задавани въпроси

Кои футболни обувки да избера?

При избора на футболни обувки значение обикновено имат три ключови характеристики: прилягане, усещане върху крака и сцепление. Която и да е най-важна за вас, не забравяйте да започнете търсенето на обувки с това. Разбира се, от особена важност е да имате предвид терена, върху който ще тренирате, за да сте сигурни, че сте подбрали правилните футболни обувки за вас.

Къде да купя футболни обувки?

На сайта Obuvki.bg сме селектирали различни модели фуболни обувки, похдодящи за разнообразни терени и условия, в пълна гама от размери и цветове за всеки вкус и нужди. Заложете на някои от топ производителите на спортни обувки и може да сте сигурни, че сте направили правилния избор. Независимо дали сте професионалисти или просто обичате да ритате, футболните обувки са най-важната част от вашето спортно облекло.