Безплатно връщане в рамките на 100 дни
виж подробностите
Бърза доставка
виж подробностите
Продукти: 4140

Зимни мъжки шапки - завършекът на топлото Ви зимно облекло

Помните ли времената, когато родителите са Ви молили преди излизане на зимна разходка да сложите топла мъжка шапка, тъй като по-голяма част от топлината се губи от главата? Тогава вероятно това е било неприятно задължение за Вас. Днес, благодарение на факта, че мъжките шапки са изработени от различни материали и в много стилове, те са не само функционално, но и модно допълнение към зимното облекло.

Вълнените, плетени модели предпазват от студа, а тези с помпон добавят на стайлинга младежки вид. Шапките Вeanie от няколко сезона са гореща тенденция не само за зимата. Те са изработени от тънък и лек текстил. Най-добре е да ги носите през преходните периоди или през зимата, когато температурата не е най-ниска. Искате мъжката шапка да бъде нещо повече от практичен аксесоар? Изберете тези, украсени с логото на марката или с апликации. С такава шапка със сигурност няма да останете незабелязани!

С или без пискюл – има безброй идеи за мъжки шапки

Вероятно всички си представяме, че традиционната зимна мъжка шапка е плетена, а на върха ѝ виси помпон. Само че, в хода на еволюцията на модния бранш, дизайнерите реализираха идеи, с които мъжкото съсловие да не се лишава, а да подчертава силните си страни. И затова все по-често ще срещате мъже, носещи шапки с марката 4F, мъжки шапки с козирка Tommy Hilifiger, мъжки шапки Nike и на други емблеми в бранша.

Вълна, памук или акрил? Кой е най-добрият материал за изработката на мъжки шапки?

И вълната, и памукът са естествени материи, от които се изработват дрехи и аксесоари и за четирите сезона. На въпроса кое е по-добро от другото не може да се отговори, да не говорим, че в някои случаи най-удачна е комбинацията и от трите. Мъжките шапки от вълна имат по-добри изолационни свойства, докато памучните влакна могат да се похвалят с по-голяма здравина. Акрилът е със синтетичен произход, което прави мъжките аксесоари и дрехи по-евтини, но е веган. Най-добрият избор на мъжки зимни шапки е този, който се прави на място – нека допирът и цялостният Ви аутфит да са водещи, а не съветите на различни хора.

Мъжки шапки с козирка - задължителното модно притежание

Незаменими шапки за лятото са мъжките бейзболни шапки. Те защитават главата от вредното въздействие на слънчевата светлина, като между другото осигуряват необходимата сянка. Такива шапки са перфектно допълнение към лятното облекло в спортен стил - с шорти и тениска в главните роли. Харесвате минимализма? Изберете едноцветни модели или такива с дискретно лого на марката. Ако искате бейзболна шапка, която да Ви откроява от тълпата, изберете такава в интензивни цветове или с големи апликации.

Оригинална, във винтидж стил, е бейзболна шапка с логото на баскетболния отбор, носена през 90-те години. Най-добрият избор за дни с интензивно слънце ще бъде бял модел - този цвят отразява слънчевите лъчи. Тези и други модни бейзболни шапки можете да намерите в obuvki.bg. Благодарение на тях ще изглеждате добре дори в горещите дни.

Мъжки шапки Nike, Tommy Hilifger, 4F – тези и други модели на разпознаваеми брандове в obuvki.bg

Изброените марки са сред най-търсените на пазара, когато става дума за мъжки шапки. Причината е, че:

  • те не пестят време за измислянето на нови дизайни и модели;
  • не жалят средства, за да инвестират в разнообразни материи.
За да бъдат търсени и оценявани по достойнство, техните мъжки шапки трябва да покриват изискванията на специфичния климат в страните по цял свят. В някои части на света падат повече количества валежи, поради което се търсят материи, абсорбиращи или отблъскващи влагата. В други части минусовите температури са целогодишни, затова терморегулацията е водеща. В трети мъжките шапки не трябва да впарват, защото температурите са по-високи. Изброените, а и неспоменати компании, се съобразяват именно с тези фактори и предлагат възможно най-доброто на пазара.

Мъжки шапки – често задавани въпроси

Как да подберем правилната шапка за яке или палто?

Колкото по-дебело е якето, толкова по-топла трябва да е и шапката. Златното правило е „топла дреха-топла шапка”, ""дебела материя-дебела материя"". Плетивата си пасват с кожа, но не и с мрежа и козирки.

Как да чистя мъжката бейзболна шапка?

Ако е от кожа, достатъчно е да я поддържате с влажна кърпа. Ако е от вълна, перете я на ръка, за да не се разтегне. Във всички други случаи можете спокойно да ги пуснете в пералня на ниски обороти.