Продукти: 357
Покажи идентификатора (ID) на версията

Обувки за тенис - удобството и лекотата са от съществено значение на корта

Обувките са една от най-важните части от екипировката за всеки спорт. Правилната обувка може да осигури комфорт, подкрепа и дори да помогне за предотвратяване на наранявания. Обувките за бягане например са предназначени за непрекъснато движение напред. Затова и външната подметка на сникърсите за бягане обикновено е гъвкава. От друга страна, обувките за тенис са предназначени за бързи и кратки движения напред, назад и настрани. Въпреки че двата спорта си приличат, те имат напълно различни движения, затова и предполагат различен тип обувки. Всички тенис обувки съдържат определени уникални компоненти, които ги отличават от другите спортни обувки - равни и дебели подметки с издадена част, странична опора и предпазител за пръстите на краката. Изберете качествени обувки за тенис, за да подобрите представянето си на корта и разбира се, за да имате необходимата стабилност и комфорт.

Маркови обувки за тенис - комфорт за вашите крака дори при интензивна тренировка

Всички топ марки, които произвеждат тенис обувки, знаят, че комфортът при интензивна тренировка е от особено значение, затова и обувките за тенис се различават от обикновените сникърси по своя вид и структура. Обувките за тенис са направени от по-тежки и по-големи материали, като се фокусират върху средната част на стъпалото, независимо дали става въпрос за дамски тенис обувки или за мъжки тенис обувки. Това осигурява странична опора и предотвратява травми в глезена и коляното. Мнозина намират този вид материал за прекалено твърд в сравнение с това, с което са свикнали да носят в ежедневието си, но колкото по-тежка и твърда е обувката за тенис, толкова по-голяма стабилност осигурява тя. За да се оптимизират движенията отстрани, от външната страна на обувката има издадена част, която осигурява по-голяма стабилност на крака за по-лесни и по-бързи странични маневри. Освен това при бързи движения, спиране и тръгване определени части от обувката са по-податливи на износване. Например, областта на пръстите на краката, затова и обувките за тенис имат подсилени предпазители за пръстите на краката, за да осигурят издръжливост при всяко интензивно движение. Ако заложите на обувки за тенис от топ производител, може да сте сигурни, че всички необходими функционалности ще присъстват в новия ви чифт спортни обувки.

Дамски, мъжки и детски тенис обувки - изберете обувки от доказани производители в obuvki.bg

Ако търсите качествени обувки за цялото семейство Obuvki.bg е вашето място. На сайта може да откриете мъжки тенис обувки, дамски тенис обувки, тенис обувки за момичета и момчета. А разнообразието от размери и марки няма да ви разочарова. Изберете измежду тенис обувки Nike, обувки за тенис Adidas или пък тенис обувки Asics. Може да сте сигурни, че ако се доверите на някои от топ брандовете, ще имате качествени, сигурни и издържливи обувки, които ще може да изпозлвате дълго за вашите тенис тренировки.

Обувки за тенис - често задавани въпроси

Кои тенис обувки да изберете?

Когато избирате обувки за тенис, е важно те да пасват добре на крака ви и да не са нито прекалено тесни, нито много широки, за да можете свободно да упражнявате любимия си спорт. Заложете на топ производителите в бранша като adidas, Nike, Wilson, Asics. Всички те ви очакват на obuvki.bg

Как да почистите обувките за тенис?

Почистете тенис обувките си с мека четка, вода и сапун. Можете да отстраните замърсяванията и с влажна кърпа. Избягвайте прането в пералня, за да не повредите обувките си.