Безплатно връщане в рамките на 100 дни
виж подробностите
Бърза доставка
виж подробностите

Кънки на лед и ролери – начин да прекарате време с детето си

Ако приемем, че имате равни възможности да тренирате своето дете на ледена или ролкова пързалка. Мнозина родители смятат, че карането на ролери е по-лесно. Балансирането на ролкови кънки поне на пръв поглед изглежда много по-лесно. Ледът също представлява допълнително предизвикателство, защото в крайна сметка детето се подхлъзват, може да се удари лошо. Ролковите пързалки сякаш са много по-обезопасени и надеждни. Допълнителен плюс на ролерите за деца е и възможността детето ви дасе учи да ги кара на много места -нужна е само равна повърхност. В парка, в училищния двор или на детската площадка: вариантите са много, нужно ви е търпение и положителна нагласа. Ролкови кънки за деца, ролери за деца - изборът е техен, а от вас, родителите е очаква подкрепа и много любов.

Карането на ролкови кънки развива умения и техники у детето като поза на тялото, спиране и завъртане, които могат да се приложат при каране на кънки на лед. Освен това ролковите кънки развиват мускулите, подобряват баланса и координацията, развиват скоростта, имат кардио и аеробни ползи и повишават стабилността в краката – всичко това помага за пързаляне с кънки на лед. Затова съветът ни е: първо ролкови кънки, после кънки на лед. Падането е неизбежно при пързаляне. Като се има предвид, че детките кънки за лед имат по-къса основа на острието и балансирането може да бъде проблем, падането не е неочаквано. Ролерите за момичета и ролери за момчета в този смисъл са за предпочитане. Но ако видите блясъка в очите на детето си на ледената пързалка, в никакъв случай не спирайте желанието. Въпреки това има няколко безопасни начина да паднете, когато карате кънки. Научете ги, покажете ги на детето и ... се забавлявайте заедно. Кънките са прекрасно време за цялото семейство.

Ролкови кънки за деца - кога детето може да започне да се пързаля?

Балансът е ключов, когато става въпрос за овладяване на ролери. Повечето малки деца нямат необходимата ловкост, за да стоят изправени на кънки, което е по-сложно умение от ходенето или бягането. Но докато децата достигнат предучилищна възраст, тяхното вродено чувство за баланс се е подобрило достатъчно, за да нямат проблем да се научат да карат кънки. Ако вашето 4 или 5-годишно дете проявява интерес към карането на ролери за деца, момичешки ролери или ролери за момче, оставете го да се научи! Те ще искат да карат кънки близо до стена или да държат родител за ръка, докато не станат уверени, че балансират сами. Но внимавайте! След като овладеят колелата си, те ще обикалят навсякъде. Аналогично е положението и с детски кънки за лед - бъдете сигурни, че веднъж открили магята на пързалянето, те ще се втурнат към него.

Ролери, тоест 2 в 1: ролкови кънки и кънки за лед – вижте какво още предлага obuvki.bg

Ролерите са най-новата разновидност на каране, умело съчетаващи класическите ролкови кънки и кънките за лед. Колелетата са подредени в една редица, а това е предизвикателство за уменията на кънкьорите. В сайта ви очакват най-различни модели, за професионалисти и начинаещи. Изберете своите нови ролери с малкото момче или момиче, разгледайте предложенията. Тук ви очакват качествени решения на най-добрите брандове.

Ролери, ролкови кънки и кънки за лед – често задавани въпроси

Ролкови кънки или ролери?

Определено ролкови кънки, ако детето ви няма опит. Но пък изявява ли желание да опита ролери, не отказвайте. Започнете с класически или базови модели, после се насочете към тези за опитни скейтъри.

Как да изберем детски ролери

Търсете модели на известни марки. Проверете информация за тях или питайте други родители. Най-важното е ролерите да са удобни, детето не трябва да изпитва недобство с първите тренировки.