Безплатно връщане в рамките на 100 дни
виж подробностите
Бърза доставка
виж подробностите
Сортирай
Цена
Вид на продукта
Марка
Цвят
Изработка
Вид на шапката
Стил
Продукти: 1091

Зимни шапки – задължително трябва да имате поне една за студените дни

Дизайнът на зимните дрехи и аксесоари винаги е по-особен, защото е съобразен със спецификите на зимния сезон. При зимните шапки това важи с особена сила, тъй като превенцията на главата е равнозначна на защита за цялото тяло. При изработката и кроенето на дамски зимни шапки се вземат предвид: 1) красотата в профил и анфас; 2) плътното прилепване, което не бива да е за сметка на ветровата пропускливост; 3) изчистването на чупки, гънки, кухини и излишни шевове с наслагване на дебел плат; 4) прибавянето на хастар, подплата; 5) селекцията на прежди, които не се ступват и разнищват при пране и др. Изборът на една дамска шапка е комплексен въпрос, на който трябва да се отговори детайлно. Един от тях е…

Зимна шапка с или без пискюл – коя ще приляга повече на стила Ви?

Ако се спрете на дамска зимна шапка с пискюл, знайте, че целият Ви аутфит се накланя в посока на спортния и неглижиран стил. Освен това той задължава връхните дрехи също да са по-скоро спортни или спортно-елегантни, докато дамската зимна шапка без пискюл може да попадне в различна категория и да се съчетава и с по-елегантни дрехи. Зимната шапка със свободно падащ назад връх, но без помпон, се комбинира с палто, сако, планински водоустойчиви якета, материи като кожа, кадифе и шушляк. Допълвайки веселата топчица към облеклото, то придобива игривост, небрежност, което означава, че в професионалните среди няма да Ви приемат така, както на пистата за ски спускания.

Другият въпрос, който често ни задавате, е как да процедирате с шарените десени. Вертикалните райета са отлична идея за дами с по-овално лице, защото оптически издължават главата. Хоризонталните линии и елементи внасят обем на по-тесните лица, което автоматично означава и постигане на по-голяма симетрия между главата, торса и крайниците.

Модерни модели зимни шапки можете да откриете в Obuvki.bg

Тренди аутфитът не може да бъде постигнат, без да се комбинират модерни кройки, актуални цветове и подходящи материи. В Obuvki.bg сме селектирали най-новите колекции на избрани брандове, чийто моден специалитет са именно дамските зимни шапки. Изключителен пример за това как се измислят уникални визии черпим от скандинавските производители, от френските шивачи, британските фабрики и навсякъде, където гладното време е най-големият вдъхновител в сферата на текстила. А най-хубавото е, че в повечето случаи шапките за през зимата вървят в комплект с шал и ръкавици. Така не плащате, а инвестирате в няколко продукта, които да ползвате няколко години. Всичко, което трябва да направите, е да филтрирате резултатите, да разгледате отсетите варианти и да оставите визията да Ви проговори. След това при доставка преглеждате, тествате и се убеждавате, че изборът Ви е бил правилен.

Дамски зимни шапки – често задавани въпроси

Как се носи зимната шапка?

Зависи каква всъщност е шапката – с или без козирка, ушанки, по-тясно прилепваща към главата или свободно падаща край шията. Строго отсечените кройки са подходящи за елегантно допълване на визията Ви, но трябва да внимавате с тях - не на всекиго пасват добре. По-небрежните ще са Ви удобни за планински преходи, разходки в градската среда и вечерни разговори пред блока.

Как да изберете подходящата за Вас зимна шапка?

При по-остра форма на лицето избирайте по-овални и по-широки шапки, както и по-пъстри. Ако лицето Ви е приятно закръглено, подбирайте шапки без пискюл и по-голяма дължина, която се регулира чрез навиване на челото. Не забравяйте, че всякакви капси и връзки ще внасят допълнителен обем.